Skip to main content

Veilig sportklimaat

“Een held belt”
Soms gebeuren er dingen die je geen goed gevoel geven. Weet je niet goed wat je moet doen en wil je direct een goed advies? Bel de gratis hulplijn 088-3686813. Dit nummer is 24 uur per dag te bereiken, elke dag. Een team van gespecialiseerde hulpverleners adviseert je dan wat je kunt doen.
“Een held belt” is een initiatief van de gemeente ’s-Hertogenbosch, Meierijstad en Bernheze in samenwerking met GGD Hart voor Brabant.

Centrum veilige sport
Wil je meer informatie over een veilig sportklimaat? Wil je je verhaal kwijt bij iemand anders dan een bekende van de club? Neem dan contact op met Centrum Veilige Sport met 0900-2025590.

Vertrouwenscontactpersoon(VCP)

De VCP is voor onze vereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, lichamelijk geweld of dergelijke en hier met een onafhankelijk iemand over wil praten.
De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over grensoverschrijdend gedrag of die over een concreet incident een gesprek wil met iemand die bekend is binnen de sportvereniging.
De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur etc.
De taken van de VCP zijn vooral procedureel adviserend en omvatten:
-Eerste opvang/aanspreekpunt
-Doorverwijzen
-Preventieactiviteiten

Voor onze vereniging treedt Naomi Leermakers-Gevers op als Vertrouwenscontactpersoon.

Mijn naam is Naomi en ik ben al minstens 15 jaar betrokken bij onze vereniging. Momenteel speel ik in Dames Recreanten 2 en beheer ik de ledenadministratie. Onlangs heb ik de cursus “Vertrouwenscontactpersoon” afgerond.
Ik ben op donderdagavond aanwezig in de sporthal. Ook op zaterdagen tijdens thuiswedstrijden zal ik aanwezig zijn. Wanneer ik in de sporthal aanwezig ben mag je me altijd aanspreken. Ook ben ik bereikbaar op het volgende emailadres: VCP@vchschijndel.nl

Naomi Leermakers-Gevers

Sponsoren

Vrienden van VCH Schijndel